neděle 2. srpna 2015

U rybníka

 vnouček - v kruhu se hloubky nebojí, ale jinak ......

provizorní vor s palety a polystyrénů


letos si rybníka užíváme víc než dost

Buchta s rebarborou

4 celá vejce utřeme s
1 hrnkem hnědého cukru, přidáme
1 kelímek zakysané smetany
1 cukřík s rumovou příchutí
1 prášek do pečiva
10 lžic polohrubé mouky

Rozetřeme na plech a pečeme asi 25 minut na 180 stupnů

Na vychladlé rozetřeme :

Několik stonků rebarbory oloupeme, nakrájíme na asi 2 cm velké špalíky a povaříme spolu s jedním citronem nakrájeným na kolečka a s 3 lžícemi cukru. Vodu doplníme do 400 ml, přidáme vanilkový pudink, povaříme a nalejeme na buchtu. Necháme v chladnu ztuhnout.

Dobrou chut,

před politím

a šup s ním do lednice

Domácí chlebík

350 ml vlažné vody
2 hrnky žitné chlebové mouky
1 hrnek ječné celozrnné mouky
1/2 hrnku pšeničné hloadké mouky
2 lžíčky soli
1 lžička cukru
kostka kvasnic
semínka dle chuti

Těsto zaděláme v pekárně, na vále utvoříme šišku a dáme ještě asi na hodinu kynout na plech.
Pečeme asi 40 minut na 190 stupnů.
 hrnek který používám k odměřování surovin

a již upečený chlebíček